Codul Etic


Agentii imobiliari membri ai APAIR adera la Codul Etic al APAIR si NAR (National Association of REALTORS®) si isi asuma respectarea prevederilor Codului Etic fata de clienti si consumatori, fata de public si fata de colegi, in intreaga lor activitate profesionala.  

Codul Etic al NAR a fost adoptat in 1913 (NAR dateaza din anul 1908 in Statele Unite ale Americii) si a fost unul dintre primele documente privitoare la indatoririle de ordin etic adoptate de catre o entitate din mediul de afaceri. 

Prin existenta si implementarea Codului Etic, consumatorii beneficiaza de servicii, REALTORII® colaborand intre ei in beneficiul primordial al clientilor. 

Termenul REALTOR ® denota competenta, onestitate si inalta integritate profesionala, ca urmare a aderarii la un ideal de conduita morala in relatiile de afaceri. Nicio perspectiva de profit si niciun fel de instructiune din partea unui client nu vor putea vreodata sa justifice indepartarea unui REALTOR® de la acest ideal. 

REALTORII® nu vor avea o calauza mai sigura decat aceea ce a fost transmisa de secole si care este personificata de Regula De Aur: “Fa pentru ceilalti ceea ce ai vrea ca ceilalti sa faca pentru tine.

Prin adoptarea propriilor standarde profesionale, REALTORII® se angajeaza sa actioneze in spiritul acestora in toate activitatile lor intreprinse in nume propriu, prin afiliati sau terti sau prin mijloace tehnologice si sa isi desfasoare afacerile in conformitate cu principiile prevazute in cuprinsul Codului Etic si Standardelor de Practica ale Asociatiei Profesionale a Agentilor Imobiliari din Romania si ale National Association of REALTORS®.

*detalii si explicatii actualizare 2020 a Codului Etic APAIR gasiti in urmatorul link: Modificari aduse codului etic APAIR