Politica de confidentialitate

Asociatia Profesioana a Agentilor Imobiliari din Romania considera ca este important sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal furnizate de catre dumneavoastra. Prezenta Politica de Confidentialitate are rolul de a va informa cu privire la modul in care prelucram, respectiv colectam, utilizam, facem schimb de si protejam datele dumneavoastra cu caracter personal, atunci cand utilizati produsele si serviciile noastre, site-ul nostru, precum si atunci cand interactionati in orice modalitate cu noi.

 

 1. Principiile ce guverneaza prelucrarea datelor cu caracter personal 

Prelucrarea datelor cu caracter personal se va face cu respectarea urmatoarelor principii aplicabile potrivit prevederilor legale:

-        Colectarea datelor dumneavoastra se va face numai in scopurile specificate, explicite si legitime si nu vor fi prelucrate ulterior intr-un mod incompatibil cu aceste scopuri.

-        Datele vor fi prelucrate în mod legal, echitabil si transparent.

-        Datele prelucrate sunt adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate.

-        Datele nu vor fi procesate catre terti intr-o maniera incompatibila cu acele scopuri.

-        Datele personale vor fi exacte, iar acolo unde este necesar, actualizate.

-        Procesarea datelor dumneavoastra se va face intr-o maniera legala, corecta si transparenta.

-        Toate datele dumneavoastra vor fi pastrate confidential si stocate intr-o maniera ce asigura securitatea necesara.

-        Datele dumneavoastra nu vor fi distribuite persoanelor terte decat in cazul in care acest lucru este necesar in scopul oferirii de servicii conform acordurilor sau potrivit unor obligatii legale care ne incumba.

-        Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea si stergerea acestora, impotrivirea sau restrictionarea de la procesarea datelor, cat si de la dreptul de portabilitate al datelor.

 

 1. Ce sunt datele cu caracter personal

Date cu caracter personal reprezinta orice informatie care poate fi legata de o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana vizata). 

Datele personale includ toate tipurile de informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana vizata, cum ar fi nume, data de nastere, adrese, adrese de e-mail, numere de telefon, inclusiv categorii speciale de date cu caracter personal care constau in date ce dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate si prelucrarea de date genetice, de date biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice, de date privind sanatatea sau de date privind viata sexuala sau orientarea sexuala ale unei persoane fizice.

 

 1. Datele cu caracter personal prelucrate

Categoriile de Date cu caracter personal cu privire la dumneavoastra pe care le prelucram si modul in care le prelucram pot varia in functie de produsele si serviciile pe care le utilizati si la care subscrieti, modul in care utilizati produsele, serviciile si site-ul nostru si modul in care ati interactionat cu noi. Datele pe care le colectam pot include urmatoarele:

-        Informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana fizica subiect, cum ar fi: numele si prenumele, adresa de e-mail, adresa postala, numarul de telefon mobil sau fix si alte date de contact similare necesare realizarii contactului cu dumneavostra;

-        Date de logare pentru accesarea contului dumneavoastra;

-        Date despre achizitiile dumneavostra in legatura cu produsele si serviciile noastre;

-        Informatii despre utilizarea de catre dumneavostra a site-ului si/sau a aplicatiei noastre - date despre dispozitivul dumneavoastra si despre modul in care dumneavoastra si dispozitivul interactionati cu produsele noastre; date despre dispozitivul si reteaua pe care le utilizati pentru a va conecta la produsele noastre.

-        Comunicatiile pe care le faceti cu noi sau pe care le directionati catre noi prin scrisori, e-mailuri, servicii de chat, apeluri si retele de socializare.

 

 1. Prelucarea datelor cu caracter personal se face in scopuri determinate, explicite si legitime

Colectam, utilizam si divulgam datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

 1. Pentru analizarea conformitatii pregatirii dumneavoastra cu cerintele postului, in situatia in care prelucrarea datelor se face in urma receptionarii unui CV din partea dumneavoastra;
 2. Pentru contactarea dumneavoastra in vederea desfasurarii unui interviu pentru ocuparea unui post;
 3. Daca v-ati dat consimtamantul in acest sens, pentru a va pastra CV-ul si a va contacta pentru recrutari viitoare;
 4. Pentru prestarea serviciilor noastre:

o   Pentru a va furniza produsele sau serviciile relevante, precum si pentru a va contacta cu mesaje privind modificari ale produselor sau serviciilor;

o   Pentru a va factura pentru utilizarea serviciilor noastre sau pentru a va retrage suma corespunzatoare din credit;

o   Pentru a va contacta in cazul in care datele de facturare pe care ni le-ati furnizat sunt pe cale sa expire sau nu putem incasa plata;

o   Pentru a raspunde la orice intrebari sau preocupari pe care le puteti avea in legatura cu produsele si serviciile noastre;

o   Pentru a va furniza informatii la zi in legatura cu serviciile si produsele noastre;

o   Pentru a gestiona relatia noastra cu dumneavoastra ca si client si pentru a ne imbunatati serviciile si experienta dumneavoastra cu noi;

o   In vederea procesarii comenzilor plasate sau pentru orice alte obiective planificate in relatia cu dumneavoastra;

o   evidenta electronica a clientilor, necesara pentru efectuarea programarilor evenimentelor, evidenta serviciilor prestate.

 1. Daca v-ati dat consimtamantul in acest sens, in scop de marketing, pentru:

o   transmiterea de comunicari periodice cu privire la serviciile noastre, imbunatatiri aduse acestora, oferte sau campanii promotionale;

o   verificarea identitatii, evaluarea nevoilor dvs. si furnizarea de recomandari cu privire la ce tipuri de servicii se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs.;

 1. In plus, va putem prelucra datele cu caracter personal in vederea satisfacerii unor interese legitime precum:

o   prevenirea, detectarea si investigarea infractiunilor, inclusiv frauda si spalarea de bani sau finantarea actelor de terorism, precum si analizarea si gestionarea riscurilor comerciale;

o   gestionarea si pregatirea rapoartelor in scopuri interne, solicitarea de feedback sau participarea la sondaje, precum si efectuarea de cercetari si/sau analize in scopuri statistice sau in alte scopuri, astfel incat sa ne putem stabili serviciile, sa intelegem comportamentul clientilor, preferintele si tendintele pietei si sa putem revizui, dezvolta si imbunatati calitatea produselor si a serviciilor noastre.

 

 1. Utilizarea datelor personale

Vom utiliza datele personale numai pentru scopul in care au fost colectate si vom stoca datele doar atat cat este necesar pentru scopurile mentionate.

Accesul la datele personale este strict limitat personalului nostru si colaboratorilor nostri care detin autorizatia necesara si nevoia clar definita pentru utilizarea datelor.

 

 1. Divulgarea datelor cu caracter personal altor terte parti

Cu respectarea prevederilor legale aplicabile, datele dvs. cu caracter personal pot fi furnizate, pentru scopurile indicate mai sus (dupa caz), in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, urmatoarelor entitati sau terte parti din Romania sau din Spatiul Economic European:

-        agenti, contractori sau furnizori de servicii care asigura servicii operationale, precum servicii de curierat, telecomunicatii, IT, plati, prelucrare, formare, stocare, arhivare, servicii de investigatii aferente asistentei pentru clienti sau alte servicii catre noi (de exemplu: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, furnizori de servicii in IT, sau alte servicii similare);

-        vanzatori sau furnizori terti in legatura cu promotiile si serviciile oferite de noi;

-        consilieri profesionisti, precum avocati;

Cu exceptia cazului in care legea prevede altfel, nu vom transfera datele dumneavoastra cu caracter personal in afara Spatiului Economic European. Masuri de protectie determinate vor fi implementate in situatia unui astfel de transfer, iar dumneavoastra veti fi notificati in consecinta.

 1. Securitatea procesarii

Depunem toate eforturile rezonabile pentru a va proteja datele cu caracter personal aflate in posesia sau sub controlul nostru prin stabilirea unor masuri rezonabile de securitate in vederea prevenirii accesarii, colectarii, utilizarii, divulgarii, copierii, modificarii sau aruncarii neautorizate, precum si a altor riscuri similare.

In timp ce ne straduim sa va protejam datele cu caracter personal, nu putem sa ne asumam raspunderea si nici sa asiguram securitatea informatiilor pe care le transmiteti prin internet si va indemnam sa luati toate masurile de precautie pentru a va proteja datele cu caracter personal atunci cand utilizati astfel de platforme. Va recomandam sa va schimbati des parolele, sa utilizati o combinatie de litere si cifre si sa va asigurati ca utilizati un browser securizat.

 

 1. Drepturile dumneavoastra

Cu exceptia cazului in care legea prevede altfel, aveti urmatoarele drepturi cu privire la datele dumneavoastra cu caracter personal:

-        De a solicita informatii privind detinerea de date personale despre dumneavoastra si, daca da, despre ce informatii este vorba si de ce le detinem/folosim.

-        De a solicita accesul la datele dumneavoastra personale prelucrate de noi.

-        De a solicita rectificarea datelor personale pe care le detinem in legatura cu dumneavoastra.

-        De a solicita stergerea datelor dumneavoastra personale detinute de noi.

-        De a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra personale in cazul in care ne bazam pe un interes legitim (sau pe cel ale unei terte parti) si exista ceva despre situatia dumneavoastra specifica care va face sa doriti sa obiectati asupra prelucrarii pe acest motiv. De asemenea, aveti dreptul sa faceti obiectii in cazul in care prelucram datele dumneavoastra personale in scopuri de marketing direct.

-        De a va opune cu privire la luarea automata a deciziilor, inclusiv analiza profilului, respectiv sa nu faceti obiectul niciunei decizii automate ca urmare a utilizarii informatiilor dumneavoastra cu caracter personal sau a analizei profilului dumneavoastra.

-        De a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal. 

-        De a solicita transferul datelor dumneavoastra cu caracter personal intr-o forma electronica si structurata catre dumneavoastra sau catre o alta parte - dreptul la „portabilitatea datelor”.

-        De a va retrage consimtamantul in orice moment in ceea ce priveste datele dumneavoastra cu caracter personal care sunt prelucrate de noi in baza consimtamantului dumneavoastra.   

-        Dreptul de a inainta o plangere la autoritatea de supraveghere (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal).

Aceste drepturi pot fi exercitate prin transmiterea unei cereri, intocmita in forma scrisa, datata si semnata, care va cuprinde solicitarile formulate si motivele acestora electronic la adresa de e-mail: contact@apair.ro.

Nu va trebui sa platiti o taxa pentru a va accesa informatiile personale (sau pentru a va exercita oricare dintre celelalte drepturi). Cu toate acestea, este posibil sa percepem o taxa rezonabila daca solicitarea dvs. de acces este evident nefondata sau exagerata. De asemenea, putem refuza sa dam curs cererii in astfel de situatii.

Consimtamantul exprimat va ramane valabil pana la retragerea lui de catre dumneavoastra.

Odata ce v-ati exprimat in scris dezacordul, datele dumneavostra personale nu vor mai fi procesate si se vor lua masurile corespunzatoare pentru stergerea oricaror inregistrari cu datele dumneavoastra cu caracter personal.

Consimtamantul poate fi retras oricand, in mod gratuit, adresand direct cererea dumneavoastra in scris pe email la adresa contact@apair.ro.

 

Politica de utilizare a cookie-urilor

 

Aceasta politica se refera la cookie-urile folosite, dupa caz, in website-urile si aplicatiile operate de asociatia noastra.

Aceasta politica se completeaza cu Politica de Confidentialitate ce cuprinde informatii suplimentare utile, inclusiv cu privire la scopurile si temeiurile prelucrarilor de date, transferul datelor, drepturile dumneavoastra etc.

Protectia corespunzatoare a datelor cu caracter personal este un obiectiv important pentru noi si manifestam un respect deosebit pentru protectia datelor, confidentialitatea, securitatea si conformarea cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal si a vietii private.
Dorinta noastra este sa fim cat mai clari si transparenti cu privire la abordarea protectiei datelor cu caracter personal. Pentru orice intrebare, va rugam sa ne contactati la contact@apair.ro.

Ce sunt cookie-urile

Un cookie HTTP sau un modul cookie este un fisier de mici dimensiuni, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web (utilizator) și apoi trimis înapoi (nemodificat) de către navigator, de fiecare dată când accesează serverul respectiv. Cookie-ul va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alt echipament al unui utilizator, echipament de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre terminalul utilizatorului catre un server al asociatiei noastre sau catre un server al unei terte parti.

La ce sunt folosite cookie-urile

Aceste fisiere fac posibila, in principal, recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile noastre pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre de internet, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, fara a permite identificarea personala a utilizatorului.

Ce cookie-uri folosim

Folosim doua tipuri de cookie-uri: per sesiune si fixe/permanente. Cookie-urile per sesiune sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei. Cookie-urile fixe/permanente raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada determinata de parametrii cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre website-ul nostrum

O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:

• cookie-uri strict necesare – acestea sunt utilizate pentru eficientizarea lucrului nostru pe site;

• cookie-uri de performanta – acestea sunt utilizate pentru a analiza modul in care functioneaza site-ul nostru si cum il putem imbunatati;

• cookie-uri de functionalitate – acestea ajuta la imbunatatirea experientei dumneavoastra, de exemplu reamintindu-va ce produse ati adaugat in cos;

• cookie-uri de targeting/publicitate – acestea sunt utilizate pentru a face schimb de anumite informatii cu terte parti cu care facem reclama, pentru a sti cum ati ajuns pe site-ul nostru. De asemenea, putem utiliza cookie-uri pentru a identifica partile site-ului de care sunteti interesat. Utilizam apoi aceste informatii pentru a va arata reclame si pagini care credem ca va pot interesa, pentru a individualiza modul in care comunicam cu dumneavoastra sau pentru a individualiza continutul comunicarilor pe care vi le trimitem. Daca preferati, puteti opta pentru a renunta la acestea. Individualizarea continutului inseamna ca acesta include informatii care reflecta interesul pe care l-ati aratat fata de continutul paginilor noastre sau oferte ori promotii care credem ca v-ar putea interesa si pentru a imbunatati modul in care raspundem necesitatilor dumneavoastra.
Cookie-urile si/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esentiale pentru buna functionare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastra la accesarea site-ului sau in urma actiunilor efectuate in site, dupa caz. Puteti seta browser-ul dumneavoastra pentru a bloca cookie-urile, insa in acest caz anumite sectiuni ale site-ului nu vor functiona corect.

Contin cookie-urile date personale

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail). De regula, cookie-urile sau tehnologiile similare in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in multe cazuri, nici nu identifica personal utilizatorii de internet. Exista insa situatii cand datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experienta mai adaptata preferintelor sale. Astfel de date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Blocare cookie-uri

In cazul in care doriti sa blocati cookie-urile, unele functionalitati ale site-ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfunctionalitati sau erori in folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor va poate impiedica sa:

• cumparati online

• va autentificati in contul dumneavoastra

Administrarea preferintelor cu privire la plasarea de cookie-uri

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor si/sau a tehnologiilor similare pe terminal in mod implicit. Acestea sunt stocate pe diferite perioade.
Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale website-ului.

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet

Cookie-urile si/sau tehnologiile similare reprezinta un punct central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptate preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau parti ale site-urilor imposibil de folosit. Dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi, cu respectarea legislatiei, publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs., evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

• Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.

• Oferte adaptate intereselor utilizatorilor

• Retinerea parolelor

• Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).

• Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.

• Furnizarea de publicitate relevanta pentru utilizator.

• Masurarea, optimizarea si adaptarea caracteristicilor de analiza – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile deruleaza aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-si imbunatati serviciile in beneficiul utilizatorilor.

Securitate si aspecte legate de confidentialitate

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

• Particularizarea setarilor browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastra al securitatii utilizarii cookie-urilor.

• Daca sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta, daca doriti, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si a datelor personale de acces.

• Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare.

In scopul oferirii de functionalitati, pentru analiza si pentru publicitate, folosim serviciile urmatoarelor terte parti:Google Inc.

Este posibil ca aceste terte parti sa seteze si sa foloseasca cookie-uri si/sau tehnologii similare pe website-urile si in aplicatiile operate de noi, precum si pe website-uri si in aplicatii altele decat cele operate de noi.