Inca unul. Si apoi ma apuc de treaba

08.02.2021

Anul 2021 se pare ca este unul extrem de bogat. Cel putin la capitolul “cursuri, instruire si dezvoltare”.

Nici nu a inceput bine anul, ca a venit Igor Postovanu si cursul SRS-Seller’s Representative Specialist. Igor “si-a facut treaba” si a livrat unul dintre cele mai faine cursuri la care am participat in ultima vreme. Si n-am fost singurul incantat, ceilalti participantii fiind la fel de impresionati atat de calitatea materialului predat cat si de modul in care el a fost prezentat si livrat publicului. Asadar, felicitari Igor Postovanu si multumim!

Dupa doua zile de SRS, au venit doua zile de week-end, numai bune sa se “sedimenteze” informatiile de la curs, apoi o zi de luni cu multa treaba (asa e cand stai doua zile in curs si apoi e week-end, te aglomerezi). Si hop...marti dimineata, ne-am trezit pentru a participa la workshop-ull lui David Grigorescu, despre “Prezentarea serviciilor pentru proprietari”. Ca agenti imobiliari, stim foarte bine ce e de facut pentru fiecare proprietate, ca ea sa se vanda la cel mai bun pret si in cele mai bune conditii si daca fiecare vanzator ar intra in biroul nostru, ar semna contractul in alb si ne-ar lasa cheile...totul ar fi minunat! Dar nu e intotdeauna asa si David a explicat pe intelesul tuturor, cand si cum isi prezinta el serviciile catre proprietarii pentru care vrea sa lucreze. Acum, stiam ce urmeaza sa ne spuna David, dar am tinut mult sa fiu prezent la acest webinar pentru o caracteristica anume a celui care prezenta. Dar sa va explic.

Il urmaresc pe David de ceva timp si mi se pare a fi unul dintre cei mai carismatici practicanti de reprezentare exclusiva din tara si un om cu un ton si o dictie ce merita studiate. Calmitatea din vocea lui ar putea linisti si un leu infometat in fata unei caprioare neajutorate. Tactul cu care stie sa preia si sa demonteze fiecare obiectie, este o abilitate ce merita studiata si asumata. Nu in ultimul rand, modul in care stie sa refuze un contract cu potential toxic, este un element care mie imi place foarte mult.
Asa ca marti, am fost prezent la workshop-ul “Prezentarea serviciilor pentru proprietar” si singurul regret de dupa, este ca nu am inca inregistrarea lui, sa-l pun pe “repeat” seara.

Pe langa cele de mai sus, am mai participat printre picaturi si la un curs de utilizare FLEX. Si am mai invatat cate ceva nou despre ce stie FLEX sa faca pentru a-i face viata agentului imobiliar mai usoara. Si daca tot vorbim de FLEX, pe 9 februarie avem “Curs de functionare MLS.ro”, cu Igor si Sorin Udrea. Despre ce este MLS.ro, cum se utilizeaza si cum poti fi parte din sistem si colabora, daca esti membru APAIR si daca nu esti. Va fi o prezentare interesanta, ce are ca baza un singur scop: colaborarea intre agenti, in beneficiul clientilor. Daca te intereseaza subiectul (si stiu ca raspundul e “DA”), afla mai multe si inscrie-te aici:
https://www.mls.ro/curs-de-functionare-mls

Am facut o recapitulare a evenimentelor trecute, pentru a intelege ca a fost o perioada “bogata” in evenimente. Daca vrei sa performezi, sa te dezvolti, sa devii mai bun si mai pregatit ca agent imobiliar, APAIR chiar iti ofera tot ce ai nevoie in acest sens! Indrazneste cineva sa spuna altceva, la asa calendar de evenimente educative?
Poate eu. Si ce as putea spune, e doar atat: oare nu-s prea multe, intr-un timp prea scurt?!? Cel putin asta m-am intrebat eu. Dar mi-a raspuns David Grigorescu: mai facem un curs Daniel si pe urma, avem tot restul anului sa punem in aplicare cele invatate si reinvatate!
Asa ca de vineri, ne “intoarcem in sala de clasa”. Pe Zoom. La “Right Start”, un nou curs desfasurat sub egida R.E.B.I., despre care cei care l-au studiat spun ca este “piatra de temelie pentru inceperea lucrului in reprezentare exclusiva”. Asadar, ideal pentru cei care vor sa inceapa sau sunt la inceput in acest mod de lucru. Dar, nu numai. Scriam si in articolul trecut ca suntem datori sa invatam continuu. Iar asta inseamna de multe ori si sa repetam ce stim deja. Pentru a ne “cali” in ceea ce facem si a ne reaminti toate lucrurile bune pe care le stim, dar cu timpul uitam sa le facem.

Asa ca pe 12, 19 si 26 februarie, fiecare vineri ramasa din luna februarie, suntem din nou la curs. De data asta, e randul Anei Maria Istrati sa ne arate ce stie. Ana face reprezentare exclusiva din 2014 si unii ar putea spune ca e putin. Ei bine, eu o admir pe Ana pentru ca face reprezentare exclusiva bine, nu de mult timp. Si este unul dintre oamenii din “garda noua” care a invatat reprezentare exclusiva asa cum trebuie, ca la carte. In plus, Ana este un vorbitor innascut si un “profesor” cu carisma.
Ce este “The Right Start”, cum te poti inscrie si participa, ce costuri implica - afli tot din linkul de mai jos: https://apair.ro/event/curs-international-acreditat-rebi-the-right-start-2021-02-12-2021-02-26-41/register .

Iti reamintesc doar ca e un curs ce tine trei zile, ca este creat de R.E.B.I. si tradus si predat in limba romana si ca face parte din cursurile necesare pentru acreditarea SRS.

Asa ca, eu voi mai face inca un curs luna aceasta si apoi ma apuc de treaba. Pentru ca dupa atata scoala, “fierb” deja de dorinta de a folosi tot ce am invatat in practica de zi cu zi si de a pune cunostintele mele in folosul clientilor mei vanzatori. In plus, energia capatata in urma fiecarui curs la care am participat, o simt ca o forta catalizatoare capabila sa ma ajute sa mut muntii!

Este o perioada excelenta pentru agentul imobiliar. O perioada in care fiecare poate alege cum vrea sa ii fie anul ce abia a inceput si daca se va folosi de toate resursele ce ii sunt disponibile, ori daca va lasa sa treaca pe langa el sansa dezvoltarii profesionale pe care si-o doreste cu atat de multa ardoare. Pentru ca nu cred ca exista in tara asta agent imobiliar care nu-si doreste sa creasca profesional, sa inchida mai multe tranzactii, sa aiba mai multi clienti fericiti si mai multi bani in buzunare! Si stim cu toti ca nu exista evolutie, fara investitie.



Articol scris de:
Daniel Dobre, Realtor®