# Aleg Sa Fiu Constructiv

# Aleg Să Fiu Constructiv

Liniște pe stradă, liniște la birou, mai puține vizite la proprietăți. Avem însă opțiuni pentru perioada următoare: telefon, skype, întâlniri doar dacă este absolut necesar. Am decis ca o perioadă să lucrez de acasă, să amânăm cât mai multe întâlniri, astfel înțelegând să îi protejăm pe cei apropiați, pe clienții noștri și pe consumatorii de servicii imobiliare.

În această perioadă avem oportunitatea să fim responsabili, ascultând recomandările autorităților.

Văd din ce în ce mai multe opinii despre ce va urma să se întâmple cu piața imobiliară, majoritatea predicții sumbre și toate având la bază în loc de argumente pertinente doar opinii personale. Văzând multe pe această temă în ultimii 17 ani de când acționez ca agent imobiliar, cred că nici cei mai deștepți dintre noi nu au de unde să știe ce va urma.

Și atunci mă întreb, de ce să venim cu scenarii apocaliptice, sădind doar panică?

Oare nu-i mai sănătos pentru toată lumea să căutăm soluții în loc să tragem semnale de alarmă care nu aduc nimic bun?

Mă mai întreb, de ce și-ar dori un proprietar sau un cumparător să apeleze la un agent imobiliar care anunță cu surle și trâmbițe că vine apocalipsa în imobiliare. Chiar de asta au nevoie acum?

Am avut în trecut perioade de săptămâni și luni în care piața imobiliară autohtonă "a redus turația" scăzând  serios numărul de vizionări, de oferte de achiziție și de tranzacții fără mari ajustări a prețurilor. Acum chiar nu există nici o șansă ca după câteva luni să ne întoarcem la treabă și ușor, ușor să reintrăm în normal?

Într-o perioada ca aceasta, profesioniștii imobiliari sunt mai căutați și mai apreciați! Ei își aduc aportul oferind consultanță, oferind soluții și toate astea dintr-o poziție obiectivă, având experiență și mult mai multe informații despre piață. Dacă agenții imobiliari mai sunt și instruiți să ofere servicii de reprezentare exclusivă, adică să reprezinte o singură parte în tranzacție, oferind astfel loialitate clientului, transparență tuturor părților implicate în tranzacție și colaborând cu toți colegii de breaslă, cu atăt mai eficienți și apreciați vor fi!

#alegsafiuconstructiv #vorexistaimobiliaresidupacovid19 #imobiliare #agentimobiliar


David Grigorescu, REALTOR ® și Președinte APAIR