MLS: Piata imobiliara. Cooperare


Ce inseamna MLS?


Pe scurt, MLS-ul este o piata imobiliara organizata, reprezentand atat sursa de informatii despre proprietatile si tranzactiile imobiliare, cat si instrumentul de cooperare intre agentii
imobiliari.

Serviciul MLS asigura pastrarea de informatii de piata actuale si exacte, precum si mediul de comunicare a acestor informatii si de cooperare intre agentii membri.

Desi MLS-ul este o baza de date privata accesibila doar agentilor membri, principalele informatii despre proprietatile de vanzare în MLS sunt promovate si public, astfel incat consumatorii pot vedea toate proprietatile listate atat pe portalul MLS.ro, pe site-ul oricarei agentii membre MLS si pe portalurile imobiliare partenere.


Pilonii unui serviciu MLS autentic sunt:
Educatia profesionala si specifica MLS
Regulile privind cooperarea si utilizarea informatiilor
Instrumentele dedicate pentru Serviciul MLS, agentii si agenti


MLS.ro (powered by Flexmls)MLS.ro (powered by Flexmls) este un serviciu de listare multipla a proprietatilor (Multiple Listing Service sau MLS). Serviciul MLS.ro este certificat oficial de catre National Association of RealtorsⓇ si respecta in totalitate Regulile MLS ale NAR.

MLS.ro este operat in cooperare cu Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania (APAIR), Asociatia avand rolul primordial in aplicarea regulilor de cooperare intre agentii membri si oferind programe de educatie esentiale pentru buna functionare a Serviciului.

Sistemul MLS.ro cuprinde astazi o baza de date cu un numar de peste 250.000 de proprietati, iar dezvoltarea sa se realizeaza pe 8 regiuni, cu urmatorii poli:

        ●      Bucuresti - Ilfov (Bucuresti).

        ●      Nord-Vest (Cluj-Napoca).

        ●      Centru (Brasov)

        ●      Vest (Timisoara)

        ●      Sud (Pitesti)

        ●      Sud-Vest (Craiova)

        ●      Sud- Est (Constanta)
  ●      Nord-Est (Iasi)

 

Platforma Flexmls 

 

Flexmls este un software MLS veritabil care lucreaza exact ca un agent imobiliar profesionist, fiind utilizat de peste 250.000 de agenti imobiliari si evaluatori.

Stiind ca fiecare piata imobiliara locala este diferita, platforma Flexmls ofera libertate si control pentru Serviciul MLS, putand personaliza experienta utilizatorilor la nivel de regiune, companie si agent. Flexmls este singura platforma MLS care permite un asemenea nivel de personalizare in functie de piata, agentie si utilizator.

Permitand controlul total al datelor si brandului la nivel de Serviciu MLS, agentie si agent, Flexmls le ofera tuturor participantilor libertatea de a isi evidentia avantajele competitive, atat individual cat si impreuna! 

Instrumente

 

Avand in vedere caracterul puternic concurential si evolutia rapida a industriei imobiliare, Serviciul MLS le furnizeaza membrilor sai valoare adaugata, prin oferirea de functionalitati care sa ii ajute sa realizeze un marketing mai bun al proprietatilor listate si o mai buna administrare a afacerii:

        ●      Portal MLS disponibil pe MLS.ro

        ●      Export catre principalele site-uri imobiliare

        ●      CRM integrat (Real Manager)
●      Website-uri IDX de agentie si agent, cu toate listingurile din MLS

Concluzie

 

In lipsa unui MLS autentic, cu toate beneficiile lui, agentiile imobiliare individuale sau mici grupuri de agenti si-ar crea propriile sisteme de cooperare neomogene, fiecare cu propriile reguli, ducand astfel la fragmentarea pietei si informatiilor imobiliare, in loc sa le consolideze.

MLS-ul este un puternic stimulent pentru serviciile de calitate si pentru concurenta loiala, creand un cadru echitabil atat pentru cele mai mici firme cat si pentru agentiile nationale sau internationale. Datorita MLS-ului, cumparatorii si vanzatorii pot sa lucreze cu agentul imobiliar pe care il aleg, stiind ca vor avea totusi acces la intreaga piata imobiliara locala si nationala.