Despre NAR


National Association of REALTORS® este cea mai mare asociatie profesionala din Statele Unite ale Americii, avand in prezent peste 1,4 milioane membri si o prezenta in toate aspectele legate de piata imobiliara rezidentiala si comerciala. 

National Association of REALTORS® este organizata in aproximativ 1,200 asociatii locale afiliate si alte 54 asociatii statale in SUA, iar intre membrii sai se numara reprezentanti legali ai agentiilor imobiliare, agenti imobiliari, administratori de proprietati, evaluatori, consilieri imobiliari si alti profesionisti din domenii conexe industriei imobiliare. 

NAR a luat fiinta in data de 12 Mai 1908, in Chicago, sub denumirea initiala de National Association of Real Estate Exchanges, avand 120 membri fondatori si 19 Consilii directoare, precum si o Asociatie statala, cu obiectivul de a „uni oamenii din industria imobiliara din America cu scopul de a exercita o influenta comuna eficienta asupra chestiunilor ce afecteaza interesele imobiliare”. 

Din anul 1908, NAR a tinut anual conferinte in nenumarate orase din SUA. Iar in anul 1913 a fost adoptat Codul Etic al NAR, avand la baza Regula de Aur inspirata din invataturile stravechi: „Fa pentru ceilalti ceea ce ai vrea ca ceilalti sa faca pentru tine”.

Denumirea initiala s-a transformat in anul 1916, in National Association of Real Estate Boards, fiind adoptat in acelasi an termenul REALTOR®, pentru a identifica profesionistul din domeniul imobiliar care este membru al Asociatiei si care adera la Codul Etic al Asociatiei.

In anii 1949 si 1950 au fost inregistrate marcile REALTOR® si REALTORS®, protejand de atunci marcile NAR si avand castig de cauza in nenumarate spete. 

 
In anul 1972 a fost adoptata actuala denumire a Asociatiei, National Association of REALTORS® (NAR), iar in anul 1973 a fost adoptat logo-ul Asociatiei, sub forma literei “R".

In anul 1991, NAR a creat certificarea Certified International Property Specialist (CIPS) cu scopul de a forma specialist la nivel international, astazi existand peste 2.800 REALTORI® CIPS, in timp ce NAR continua sa ofere suport partenerilor sai la nivel international.

Astazi, NAR este prezenta in peste 90 tari la nivel mondial, avand parteneriate pe intreg mapamondul cu asociatii locale afiliate NAR.

APAIR a sarbatorit in anul 2019 aniversarea a 10 ani de parteneriat cu NAR, printr-un eveniment memorabil, Conventia NAR-APAIR, la care ne-am bucurat de prezenta Presedintelui NAR 2019, Mr. John Smaby.