Intrebari frecvente


Cine se poate inscrie in APAIR?
In APAIR se poate inscrie orice agent imobiliar care lucreaza in calitate de administrator, salariat sau colaborator al unei agentii imobiliare precum si agentii imobiliari care lucreaza independent, ca PFA sau Intreprindere Individuala.

Ce avantaje am daca ma inscriu in APAIR?
APAIR le asigura membrilor sai un alt statut social si ii ajuta sa devina mai profitabili. APAIR le ofera membrilor sai servicii unice pe piata imobiliara romaneasca, incluzand MLS si Baza de date comuna si un sistem de educatie profesionala specializata.

Cine are drept de vot in APAIR?
Toti agentii imobiliari membri activi in momentul votului.

Care este cotizatia in APAIR?
Viziteaza pagina acestui site in meniul  Membri/Inscriere APAIR  unde vei regasi aceasta informatii si precum si detalii suplimentare.

Cine se poate inscrie in FlexMLS?
Orice agent imobiliar din Romania care practica reprezentarea exclusiva a unei singure parti in tranzactiile imobiliare.

Ce este FlexMLS?
FlexMLS (Serviciul de Listare Multipla, aflat in parteneriat cu APAIR) este un serviciu acordat membrilor APAIR dar si celorlalti agenti imobiliari din piata care practica reprezentarea exclusiva a unei singure parti in tranzactiile imobiliare, bazat pe cooperarea intre agenti prin listarea si vanzarea in comun a proprietatilor cu contracte de reprezentare exclusiva.

Cat costa abonamentul lunar la FlexMLS?
Tarifele abonamentului la FlexMLS pot fi regasite pe website-ul  www.sistemimobiliar.ro/tarife . Membri APAIR beneficiaza de reduceri ale tarifului in baza parteneriatului dintre FlexMLS si APAIR.

In cat timp invat sa listez o proprietate in FlexMLS?
Adaugarea proprietatilor in sistem se invata la primul curs imediat dupa inscriere, impreuna cu celelalte functionalitati de baza ale aplicatiei FlexMLS: modificare listari, cautare listari, adaugare cumparatori etc.

Ce avantaje am daca sunt membru FlexMLS?
Principalele avantaje ale membriei in FlexMLS sunt: cresterea numarului de tranzactii datorita cooperarii si imbunatirea serviciilor catre consumatori datorita asigurarii calitatii informatiilor de piata (prin agregarea si stocarea datelor statistice despre proprietatile active si vandute, de la toti agentii imobiliari membri ai sistemului).

Ce fel de proprietati pot fi listate in FlexMLS?
In FlexMLS se pot lista doar proprietati pentru care agentii au incheiat contracte de reprezentare exclusiva, actionand ca mandatari ai vanzatorilor. APAIR, prin intermediul FlexMLS, pune la dispozitia agentilor membri modele de contracte si toata documentatia necesara.

Cum imi dezvolt brandul personal cu FlexMLS?
Conturile FlexMLS sunt configurate pentru fiecare agent membru, fiecare personalizandu-si propriul profil iar proprietatile listate sunt atasate in primul rand agentului. Cu cat ai mai multe proprietati listate/vandute si cu cat introduci informatii mai complete privind propriul profil si proprietatile listate, cu atat pozitionarea ta in piata va fi mai buna.

Cum pot sa colaborez cu alti agenti din FlexMLS?
Colaborarea dintre agentii membri ai serviciilor FlexMLS locale are loc atat online cat si prin intalniri periodice ale agentilor imobiliari din respectivele zone.

Cum ma ajuta APAIR sa ma perfectionez in meseria de agent imobiliar?
APAIR ofera cursuri specializate despre listare si vanzari imobiliare iar la nivelul FlexMLS se ofera cursuri de baza si avansate despre tehnologie si marketing imobiliar.

In ce consta modalitatea de plata cu cardul?
Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline. Siguranța informațiilor dumneavoastra este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă. Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră. Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele apair. 
Livrarea biletelor achizitionate cu cardul prin intermediul website-ului APAIR se va face printr-un email de confirmare al inregistrarii, email care va fi transmis imediat ce se face validarea platii cu cardul. Informatiile referitoare la evenimentul pentru care ati achizitionat biletul vor fi furnizate prin email in urma inscrierii la eveniment si pot fi consultate si online pe acest website in sectiunea evenimente in detaliile evenimentului la care ati facut inregistrarea iar factura aferenta si statusul ei platit/neplatit o puteti consulta in sectiunea contul meu. In cazul in care un eveniment este anulat contravaloarea achitata in avans pentru participarea la eveniment poate fi rambursata la cererea cumparatorului sau poate fi utilizata pentru un eveniment viitor sustinut de APAIR. Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 3-30 de zile de la acceptarea returului.